accommodatie

De omgeving

De gastgeverij is een prima uitgangspunt om te wandelen en te fietsen. Na vijf minuten lopen bent u in een uitgestrekt bosgebied en op de fiets vindt u snel aansluiting op het uitgebreide fietspaden-net dat Drenthe rijk is.

De natuur biedt veel afwisseling. Naast de bossen zijn er heidevelden en kleine zandverstuivingen. Een kleine greep uit wat onze natuurlijke omgeving te bieden heeft: orchideeën, zandgentianen, leeuweriken, wulpen, vele vlinders, schotse hooglanders en uiteraard fazanten en reeën.

Het dorp Orvelte en andere karakteristieke dorpen in de buurt zijn een bezoek zeker waard.
Nog meer cultuurhistorie? Wat dacht u van de hunebedden met het informatiecentrum in Borger, het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord of het Veenpark in Barger-Compascuum.
Verder zijn er het Herinneringscentrum Kamp Westerbork nabij Hooghalen, het Wildlands, adventure Zoo Emmen en het Museum voor Papierknipkunst in Westerbork.

Op het gebied van (hedendaagse) kunst zijn er tal van musea, galerieën en beeldentuinen op fietsafstand van onze B&B. We noemen het Drents Museum te Assen,  Galerie Wildevuur in Hooghalen en Beelden in Gees. In de zomermaanden zijn er regelmatig kunstroutes, open atelier-dagen, muziek- en dansfestivals.

back to top