bed & breakfast

De Bed & Breakfast

Gastgeverij het Sparnakelnest biedt u heel veel ruimte. Op de voormalige deel van de 100 jaar oude boerderij kunt u zich ontspannen met een boek of een spelletje of plannen maken voor de volgende dag. ’s Morgens geniet u daar van een stevig ontbijt.
’s Avonds staat een kopje koffie/thee voor u klaar.
 
Bij mooi weer kunt u gebruik maken van de tuin en het terras. Is het buiten koud dan brandt binnen de houtkachel.

De boerderij ligt vlakbij het karakteristieke dorp Orvelte (Drenthe). U vindt daar demonstraties van oude ambachten, een kaasmakerij, galeries en winkeltjes.

De kamers van onze bed & breakfast

De kamers zijn allemaal voorzien van wastafel, eigen douche en toilet, verwarming, zitje en bergruimte. De tweepersoonsbedden zijn ook als twee eenpersoonsbedden op te maken.
De kamers op de verdieping liggen tussen de balken en gebinten en zijn verdeeld over twee eenheden.

Bekijk de verschillende kamers in het fotoalbum.

 

 

Kamer Natuur en Cultuur
Een tweepersoonskamer met, via het zolderraam uitzicht op de tuin.
In combinatie met deze kamer kunt u een eenpersoonskamer bijboeken.  
Op beide kamers kan voor kinderen een vouwbed worden bijgeplaatst.

Kamer Bos en Hei
Een eveneens ruime tweepersoonskamer met zicht op de tuin.
In combinatie met deze kamer kan een tweepersoonskamer worden bijgeboekt met gezamenlijk gebruik van het sanitair.
Op een van de kamers kan een vouwbed worden bijgeplaatst.

De huiskamer

Er is audioapparatuur aanwezig. U vindt er toeristische kaarten, wandel- en fietsroutes, spelletjes, puzzels en boeken. Ook is er informatie aanwezig over de omgeving, met speciale aandacht voor musea, galeries, beeldentuinen en evenementen in Drenthe.

Wifi is gratis beschikbaar.

De tuin

De gastentuin bestaat uit een terras en een heidetuin met kleine vijver en pergola. De ‘boerderij’ is omgeven door een grote tuin met o.a. fruitbomen en wat klein fruit. Uiteraard is er een (kleine) moestuin. Een bossingel markeert de overgang naar het omliggende agrarisch gebied. U bent welkom om ook van deze tuin te genieten.

De omgeving

Vanuit het Sparnakelnest hebt u directe aansluiting op een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Orvelte en andere karakteristieke dorpen zijn een bezoek waard.

Door de centrale ligging op de Drentse Hooglanden is het gevarieerde en laagdrempelige kunst- en cultuuraanbod van Drenthe (Groningen en Friesland) gemakkelijk te bereiken.

 

back to top